Lietiniai blynai tik iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sudėtingi

Tikriausiai daugelis namuose vengia kepti lietinius blynus, nes tai atrodo labai sunkus ir neįveikiamas darbas. Todėl tokio maisto dažniausiai daugelis eina valgyti į įvairias kavines. Tačiau žinant tam tikrus dalykus, išsikepti lietinius blynus net namuose gali būti visai paprasta ir nesudėtinga. Tad šiame straipsnyje atskleisime visas subtilybes, kaip tinkamai juos išsikepti ir su kuo skaniausia valgyti.

Dažniausiai daromos klaidos, su kuriomis susiduriama kepant lietinius blynus

Kad lietiniai blynai gautųsi idealūs, verta laikytis tokių taisyklių:

  • Blynų tešla turėtų būti ganėtinai skysta, lyginant su įprastų blynų tešla, ji lengvai turėtų tekėti nuo samčio ir lengvai pasidengti visoje keptuvėje.
  • Patartina tešlą kabinti ir pilti į keptuvę su samčiu, kad vienu paėmimu galėtų susiformuoti didelis blynas ir nereikėtų tešlos kabinti per kelis kartus.
  • Į keptuvę tiesiai nereikėtų pilti aliejaus, geriau suvilgyti vatos tamponėlį ar kitą daiktą, su kuriuo lengvai būtų galima ištepti keptuvę.
  • Kepimo ugnis neturėtų būti per didelė, kad blynas per daug greitai nesukeptų, nes tada jis bus traškus ir bandant į jį suvynioti įdarą, jis lūžinės.

Iš ko gamina lietinių tešla?

Norint iškepti skanius blynus, jo receptas yra visiškai paprastas. Namuose reikia turėti kelis kiaušinius, miltų, pieno arba vandens, žiupsnelį druskos ir cukraus. Tikriausiai dar viena problema, su kuria gali susidurti dažnas, gumulėliai, kurie susidaro tešloje. Todėl dar viena paslaptis, kaip jų išvengti yra paskutinį produktą dėti kiaušinius, jie puikiai suskaido tešloje atsiradusius gumulėlius, kurie susidarė maišant miltus pieną ar vandenį. Geriausia tešlą maišyti su šluotele, taip galėsite irgi išvengti susidarančių gumulėlių.

Kokį įdarą galima naudoti lietinių blynų viduje?

Iš esmės lietinių blynų įdaras gali būti pats įvairiausias ir kiekvienas gali nuspręsti individualiai, kokį įdarą rinktis. Kuo puikiausiai į juos galima dėti sūrius ir saldžius įdarus. Vieni iš populiariausių sūrių įdarų yra su sūriu ar vištiena. O kalbant apie saldžius – populiarumo viršūnes skina varškės ir bananų įdarai. Negana to, jie gali būti gardinami įvairiais saldžiais ir sūriais padažas. Tad mokant išsikepti lietinius blynus, patiekalų galima pasigaminti pačių įvairiausių. Taip pat jie tinka gaminti įvairiems užkeptiems patiekalams, tad pagaminus įdarą ant jų užpylus grietinėlės ir užbarsčius kietojo sūrio gali gautis sotūs ir skanūs pietūs.