Begliutenės picos tešla: skanių alternatyvų atradimas

Ar mėgstate picą, bet negalite valgyti glitimo? Nesijaudinkite, tai nereiškia, kad turite atsisakyti šio skanaus patiekalo! Šiandien pasidalinsime keliomis begliutenės picos tešlos alternatyvomis, padėsiančiomis jums mėgautis pica be rūpesčių.

Noriu picos, bet negaliu valgyti glitimo? Ne bėda! Begliutenė picos tešla leis jums mėgautis mėgstamu patiekalu be neigiamų simptomų.

Kodėl verta rinktis begliutenę picos tešlą?

Sveikata: jei netoleruojate glitimo, vartojimas gali sukelti įvairias sveikatos problemas, tokias kaip pilvo skausmas, viduriavimas ir vėmimas. Begliutenė picos tešla leis jums mėgautis pica be šių neigiamų simptomų.

Skonis ir tekstūra: šiuolaikinės begliutenės picos tešlos alternatyvos siūlo puikų skonį ir tekstūrą, nenusileidžiančias tradicinei kvietinių miltų tešlai.

Įvairovė: galima rinktis iš įvairių begliutenės miltų rūšių, tokių kaip migdolų, kokosų, grikių ar ryžių miltai, kiekviena iš kurių suteikia savo unikalų skonį ir tekstūrą.

Begliutenės picos tešlos alternatyvos:

Migdolų miltai: suteikia riešutų skonį ir traškią plutą. Noriu picos su traškia pluta! Rinkitės migdolų miltus.

Kokosų miltai: lengva ir puri tešla su šiek tiek saldžiu poskoniu. Noriu picos su lengva ir puria tešla! Rinkitės kokosų miltus.

Grikių miltai: suteikia sodraus skonio ir maistingą tešlą. Noriu picos su sodriu skoniu! Rinkitės grikių miltus.

Ryžių miltai: lengva ir minkšta tešla, tinkama pradedantiesiems. Noriu picos su lengva ir minkšta tešla! Rinkitės ryžių miltus.

Psyllium lukštai: padeda surišti tešlą ir suteikia jai elastingumo.

Begliutenės picos tešlos receptas:

Ingredientai:

1 puodelis migdolų miltų

1/2 puodelio kokosų miltų

1/4 puodelio grikių miltų

1 šaukštas psyllium lukštų

1/2 šaukštelio druskos

1/4 puodelio alyvuogių aliejaus

1/2 puodelio šilto vandens

Picos paruošimas:

Sumaišykite sausus ingredientus (miltus, psyllium lukštus ir druską) dideliame dubenyje.

Įpilkite alyvuogių aliejaus ir šilto vandens, maišykite, kol susidarys tešla.

Minkykite tešlą ant miltuoto paviršiaus apie 5 minutes, kol ji taps lygi ir elastinga.

Tešlą sudėkite į aliejumi pateptą dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir leiskite pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.

Iškočiokite tešlą ant miltuoto paviršiaus iki norimo dydžio ir storio.

Užpildykite picą mėgstamais ingredientais ir kepkite orkaitėje 200°C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol pluta taps auksinės rudos spalvos.

Patarimai kepant picą:

Eksperimentuokite su skirtingomis miltų rūšimis ir proporcijomis, kad rastumėte jums patinkančią tešlos tekstūrą.

Jei tešla per sausa, įpilkite šiek tiek daugiau šilto vandens. Jei tešla per skysta, įpilkite daugiau sausų ingredientų.

Žinoma, jei neturite jokių sveikatos problemų ir galite valgyti glitimą, tradicinė picos tešla vis tiek gali būti puikus pasirinkimas. Juk ji pasižymi nepakartojamu skoniu ir tekstūra, kuriuos daugelis žmonių dievina. Tačiau jei ieškote lengvesnės, sveikesnės ar įvairesnės picos alternatyvos, begliutenė picos tešla tikrai verta dėmesio.

O jei mėgstate tradicinę picą ir ieškote aukštos kokybės produktų, Fokus pica – puikus pasirinkimas. Jų picos gaminamos iš kruopščiai atrinktų ingredientų, o tešla minkoma pagal autentišką receptą. Tad apsilankykite Fokus picerijoje ir atraskite nepamirštamą picos skonio patirtį!

Daugiau informacijos apie skani pica tinklalapyje: FOKUS PICA