SEO svarba šiuolaikinėje e.komercijoje

Seo ( Search Engine Optimization) svarba skaitmeninėje rinkodaroje

Kiekvienos įmonės siekis yra didinti pardavimus savo prekių, ar paslaugų. O tai šiomis dienomis padaryti galime skaitmeninės rinkodaros pagalba, o jei tiksliau – seo paslaugos ( puslapių optimizavimas paieškų sistemoms). Tai visų marketinginių ėjimų visuma, profesionaliai atliekama seo specialistų. Pasitelkiami įvairiausi sprendimai, pradedant socialiniais tinklais, turinio rinkodaros planavimu, mokamos Google adwords reklamos pagalba. Tad šiandien norime pasikalbėti kodėl verta samdyti SEO specialistus, kaip tai gali padėti mūsų verslui, bei į ką reiktų atkreipti dėmesį.

Iš ko susidaro seo paslaugos? Už ką mokami pinigai?

Kaip ir minėjome, seo paslaugos yra kompleksinis veiksmas, ilgalaikė investicija su siekiu pritraukti į savo puslapį nemokamų vartotojų, ieškančių tam tikrų prekių, ar paslaugų.

  • Tinklapio optimizavimas paieškomis. Čia specialistai peržiūri ir pašalina nereikalingus puslapius iš pačios paieškos indeksavimo, taip pat efektyviai pašalinami nereikalingi Java Script’ai kurie nėra reikalingi palaikyti svetainę, sutvarkomas paveiksliukų formatas – tai yra pakeičiamas jų formatas, o tuomet patys failai užima mažiau vietos. Taip svetainė būna užkraunama greičiau, o tai tik Jums duoda didelį privalumą prieš senąsias svetaines, kurias dar administratoriai nespėjo atnaujinti. Atminkite svarbų dalyką, jeigu Jūsų svetainė ilgai kraunasi, gali būti uždaryta pačio vartotojo, o dar blogiau – atokesnėse vietovėse gali būti aplamai neįmanoma jos atidaryti.
  • Tinklapio papildymas turiniu. Kiekviena seo agentūra pati užsiima turinio rinkodara, dažniausiai tai patarimų blogas kaip pasirinkti prekes, kaip jas naudoti, kokie yra privalumai ar skirtumai. Šie tekstai atlieka dvi funkcijas: pirmoji būtų papildo Jūsų svetainę turiniu ir vartotojai joje daugiau išbūna, antroji gaunate papildomų raktinių žodžių, o kokybiškai parašytas straipsnis paieškos sistemoje gali generuoti nemažai paspaudimų ir naujų klientų. Rašytojų paslaugos nėra pigios, tačiau ilgalaikės ir nešančios grąžą ilgą laiką.
  • Svetainės aprūpinimas išorinėmis nuorodomis. Rašomi įvairūs tekstai į kitus portalus, renkamos nuorodos, taip pat padeda įvairiausi naudingi įrašai forumuose. Tačiau viskas turi suteikti realią naudą, rašomi tekstai turi būti skirti žmonėms, o ne paieškos sistemoms. Tai yra pagrindinis faktorius.
  • Įmonės puslapio „brendingas“ socialiniuose tinkluose. Tai gali būti įvairios nuotraukos Facebook platformoje, o galbūt turite genealių įdėjų kaip padaryti video-blog’ą? Kaip sakoma kare dėl seo srauto visos priemonės yra pateisinamos!

Norint kokybės verta pagalvoti apie profesionalus

Seo paslaugomis užsiimti rimtai, reikia skirti laiko. Nekalbant apie tai, jeigu dar neturite visų žinių nuo ko pradėti, tai bus be galo sudėtinga. Tačiau jei turite daug laiko mokytis, suprantate nors kiek programavimo ir mokate analizuoti informacija bei rašyti tekstus – tuomet galite bandyti patys. Tik reikia įvertinti Jūsų verslo dydį ir kiek gali kainuoti padarytos klaidos. Besimokantiems SEO amato, rekomenduojame pradėti nuo mažesnės apimties projektų.